Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Najdeblji budući policajci i šumari

Na Šumarskom fakultet te Policijskoj akademiji čak petina studenata je preuhranjena, a na Tekstilno-tehnološkom najviše je premršavih studenata, podaci su Zavoda za javno zdravstvo grada Zagreba.

Osim toga, najviše budućih šumara i policajaca ima povišen krvni tlak, za razliku od farmaceuta te prehrambenih biotehnologa, koji su, očekivano, najzdraviji po tom pitanju.

Na Policijskoj akademiji izrazito je visok postotak preuhranjenih studenata, a jedino kod njih pothranjenih studenata nema.

Ne smije biti slabašnih policajaca, dapače oni trebaju biti jače razvijeni od ostatka osoba ove životne dobi,smatra Zlatko Mehun, glasnogovornik policije.

Osim budućih policajaca, s prekomjernom težinom najviše je stomatologa, građevinara te budućih inženjera prometnih znanosti, a među mršavima su kemičari, studenti Visoke zdravstvene škole te Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

(T.N.)
Izvor:
Jutarnji list

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.