Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Britanski lektori obolijevaju zbog količine posla

Najnovije istraživanje pokazalo je da gotovo polovica britanskih lektora obolijeva zbog količine posla koju obavljaju. Naime, oko 1.000 britanskih lektora ispitano je o različitim aspektima njihova posla u istraživanju koje je obavila anketarska tvrtka YouGov za potrebe Sindikata sveučilišta i školstva (University and College Union UCU).

Više od 40% ispitanika navelo je birokraciju kao najgori oblik njihova posla, dok je gotovo dvije trećine njih izjavilo kako zbog posla namjeravaju otići iz Britanije kako bi radili u stranim zemljama.

Mrežnoj organizaciji College and University Support Network (CUSN) glavni je zadatak pomaganje zaposlenicima škola, no u novije vrijeme potrebna je pomoć i lektorima.

Također, istraživanje je pokazalo da 52% ispitanika želi napustiti svoju profesiju, dok njih 55% ne bi preporučilo posao lektora svojoj djeci.

Sindikat je pozvao sveučilišta da poduzmu sve kako bi uvjerili lektore da ne napuste sektor u kojem rade.

Glavni tajnik UCU Sally Hunt rekao je da Sveučilišta trebaju preuzeti vodeću ulogu o toj tematici jer zbog pretjeranog rada postoji rizik zbog kojeg bi moglo doći do gubitka generacije nadarenih obrazovanih osoba.

Međutim, iz Universities and Colleges Employers Association komentirali su istraživanje neodređenim i limitiranim.

Ministrar visokog obrazovanja Bill Rammell kazao je da ne postoje nikakvi dokazi koji upućuju o tome da lektori planiraju napustiti profesiju.

(A.T.) Izvor:
BBC

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.