Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Hrvatski građani najrastrošniji u regiji

Prema vrijednosti BDP-a po glavi stanovnika, Hrvatska je najbogatija zemalja jugoistočne Europe, a hrvatski su građani ujedno i najrastrošniji u regiji, pokazala je to nova analiza konzultantske kuće Roland Berger, koja je razmotrila poslovne prilike u Bugarskoj, Rumunjskoj i Hrvatskoj.

Prema toj analizi u Hrvatskoj se godišnje u prosjeku po glavi stanovnika potroši 3.985 eura, u Rumunjskoj 2.077, Bugarskoj 1.854, a prosjek regije iznosi 2.031 eura po glavi stanovnika.

Također je zanimljivo da i najsiromašnije zemlje u regiji troše značajne iznose novca na luksuzna dobra pa su analitičari naveli primjer Bugarske, koja s prosječnim mjesečnim prihodom od samo 174 eura spada među najsiromašnije zemlje Europe. Naime, u glavnom gradu Bugarske, Sofiji, predstavništvo Mercedesa svaki mjesec proda 45 novih automobila.

(T.N.)
Izvor:
Jutarnji list

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.