Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Na novogodišnje poklone najviše troše Rusi

Ruski građani potroše i do 13% godišnjih prihoda na darove, hranu i zabavu za proslavu Nove godine, pokazalo je istraživanje konzultantske tvrtke Deloitte, koje je prenio ruski časopis Vedomosti.

Rusija je ujedno i najrastrošnija svjetska nacija, čiji su građani spremni mnogo potrošiti za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana, a dok Rusi potroše 13% godišnjeg obiteljske zarade, štedljivi Irci u to vrijeme za poklone odvoje samo 4 posto.

No, u apsolutnoj procjeni prosječni Irac potroši 1.339 eura na poklone, a Rus 541 euro. Svaka osoba u Rusiji potroši u prosjeku 339 eura na darove za Novu godinu i Božić, od toga 97 eura ode na prigodne darove za supružnike, 88 na dječje darove, 63 eura Rusi potroše na prijatelje, a za poklone za roditelje izdvoje 78 eura.

Prosječni ruski građanin pokloni prosječno 14 eura na novogodišnju dobrotvornost, a kad je riječ o dobrotvornom darivanju, najdarežljiviji su Ciprani koji potroše čak 50 eura u tu svrhu.

(T.N.)
Izvor:
NEWSLAB

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.