Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Napredna tehnologija opteretila australske zaposlenike

Napredak tehnologije trebao bi uvelike pomoći zaposlenicima pri obavljanju svakodnevnih zadataka i pružiti im lagodniji život.

No, prema novijem istraživanju website-a CareerOne, kompjuteri, mobiteli i elektronska pošta postali su dodatni teret za australske zaposlenike, ometajući im slobodan prostor između poslovnog i privatnog života.

Istraživanje provedeno na uzorku od 1.021 zaposlenika pokazalo je da njih 72% sada radi više nego prije pet godina, a 66% njih kazalo je da radi više od 40 sati na tjedan. Za glavne krivce ispitanici su naveli naprednu tehnologiju.

Čak 56% zaposlenika je navelo da ih mogućnost komuniciranja putem e-maila dodatno opterećuje, a 72% ispitanika priznalo je da e-mail provjerava tijekom slobodnih vikenda, praznika i godišnjih odmora.

Mobiteli su također primijenili život zaposlenika. Čak 79% ispitanika obavlja poslovne razgovore nakon radnog vremena.

Urednica CareerOne Kate Southam rekla je da je tehnologija toliko napredovala tako da posao sada nosimo van ureda i u privatne živote.

(A.T.) Izvor:
ninemsn

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.