Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Što su radili prije popularnosti?

Često je teško odlučiti što ćemo biti kad odrastemo, a kad je u tu želju uključeno bogatstvo i popularnost, nije loše imati i rezervnu opciju. Iako je teško zamisliti današnju pop kulturu bez ovih ikona, neke od zvijezda imale su i druge planove prije no što su postale svjetski poznate osobe.

Seksipilna glumica Eva Longoria diplomirala je kineziologiju na teksaškom sveučilištu A&M – Kingsville. Nakon diplome sudjelovala je na natjecanju za talente, uputila se u Los Angeles, pronašla agenta i počela glumiti u "sapunicama". Svjetsku slavu postigla je ulogom Gabrielle Solis u televizijskoj seriji "Kućanice".

Prema izborima časopisima, jedan od najpoželjnijih muškaraca današnjice Matthew McConaughey mogao se priključiti ocu u naftnom biznisu. No, umjesto toga Matthew se odlučio za pravo na Sveučilištu Texas u Austinu. Međutim, nakon nekog vremena odlučio se za studij glume.

Nakon što ju je s 11 godina uočio agent u jednoj piceriji, Natalie Portman je započela karijeru modela, da bi ju kasnije zamijenila s glumačkom. Uloga kraljice Amidale u "Star Wars: Episode I" i nominacija za nagradu Oscar u filmu "Closer", učvrstila je njen status holivudske zvijezde. Portman je uzela odmor od glume kako bi završila studij psihologije na prestižnom sveučilištu Harvard. Iako namjerava nastaviti glumiti, planira se baviti i psihologijom.

Oscarom nagrađeni glumac Denzel Washington studirao je novinarstvo na Fordham sveučilištu, da bi se tijekom studiranja uključio u dramsku sekciju. Nakon diplome Washington se preselio u San Francisco gdje se priključio kazališnoj trupi American Conservatory Theater. Nakon godine dana počeo je dobivati uloge koje su mu donijele brojne nagrade.

Prije no što je glumila studenticu prava u filmu "Plavuša s Harvarda", Reese Whiterspoon pohađala je Sveučilište Stanford gdje je diplomirala englesku književnost. Nakon što je uzela odmor od daljnjeg obrazovanja, popularna plavuša posvetila se glumi što joj je ove godine donijelo Oscara za film "Walk the Line".

Nekoliko godina prije no što je svirao klavir u "Zgodnoj ženi" ili plesao step u "Chicagu", Richard Gere pohađao je, zahvaljujući sportskoj stipendiji, Sveučilište Massachusetts u Amherstu. Ondje je studirao filozofiju, no nakon dvije godine je odustao od studija i posvetio se glumi u kazalištu. Nakon kazališta uslijedile su brojne filmske uloge.

(T.N.)
Izvor:
careerbuilder.com

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.