Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Zagrebački poštari u prosincu raznesu i do 20 tona pošiljki

U prosincu 250 zagrebačkih poštara raznese od 18 do 20 tona pošiljki. Iako iz Hrvatskih pošta kažu kako veliki dio otpada na blagdanske čestitke, sami poštari kažu kako u današnje vrijeme najviše dostavljaju - reklame.

Poštari na dan raznesu između 80 i 85 kilograma pošiljki, a u torbi odjednom mogu ponijeti najviše 30 kilograma, za što je potrebno dva sata slaganja. Višak razvoze vozači kako bi poštarima spasili kralježnicu.

Iako je radno vrijeme poštara od pola sedam ujutro do 14.30 sati, mnogi dolaze već u šest, a ostaju do 17 sati. Upravitelj pošte u Branimirovoj ulici u Zagrebu Marko Dražetić kaže kako je svaki sat prekovremenog rada plaćen.

Inače, prošle godine je ta pošta prvi puta birala poštara godine, a novi izbor je 22. prosinca. Dražetić kaže kako prošlogodišnji pobjednik nije dobio niti jednu primjedbu građana te da je u pošti spreman raditi što god zatreba.

Među zagrebačkim poštarima više nema niti jedne žene, a posljednja poštarica je zbog preteškog posla premještena na slaganje pošiljki.

(T.N.)
Izvor:
Večernji list

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.