Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Šišanjem i brijanjem do posla!

Nezaposlenom Nijemcu isplatilo se poslušati savjet jednoga od čelnika Socijaldemokratske stranke, koji mu je predložio neka se opere, obrije i makne piercing da bi lakše dobio posao. Henrico Frank sada će, kako se čini, dobiti stalni posao zahvaljujući savjetu političara koji inače nosi bradu.

Frankova sreća počela se mijenjati u utorak kad je u otrcanoj odjeći, s dva piercinga u nosu, duge izbijeljene kose i crne brade prišao Kurtu Becku i optužio ga da je odgovoran za kontroverzne reforme kojima su smanjene povlastice dugo nezaposlenim osobama.

"Vi ste odgovorni, a ja sam bez posla", navodno mu je rekao Frank. Vođa stranke koja se tradicionalno bori za radnička prava tada je 37-godišnjem Franku uzvratio da se "opere i obrije" i da "izvadi piercing iz nosa" pa će "posao dobiti za tri tjedna".

Beck je Franka pozvao da ga posjeti u njegovu uredu te da će mu onda dati nekoliko savjeta za pronalaženje posla. Dva dana poslije Frank se ošišao, obrijao i maknuo piercinge. Zatim je organizirao konferenciju za novinare.

"Spreman sam na promjene", rekao je Frank dodajući da mu je dosta života od potpore za nezaposlene. "Prihvatit ću bilo koji posao". Frank se odmah našao u središtu pozornosti njemačkih medija, a jedan je list objavio njegove fotografije prije i poslije promjene.

Čini se da se Franku dotjerivanje isplatilo jer će mu Beck sljedećeg tjedna ponuditi nekoliko mogućnosti za zapošljavanje u tvrtkama za zidarske, ličilačke i slične poslove.

(T.B.)
Izvor:
Slobodna Dalmacija

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.