Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Rekordan broj spam poruka u 2006.

Tvrtke koje se bave zaštitom elektronske pošte tvrde da je navala spamova u posljednja tri mjeseca 2006. godine dostigla rekordne razine te da je na svakih 10 poruka čak 9 spamova.

Naime, istraživanja američke kompanije Postini pokazala su da je u protekla tri mjeseca zabilježen porast broja spamova od čak 73 posto.

Glasnogovornik Postinija Dan Druker izjavio je da čak 92,6% svih poruka danas čine spamovi. On je objasnio da se također promijenila i vrsta spamova.

Dok je u 2004. tek mali broj tog elektronskog smeća sadržavao fotografije u 2006. njihov je broj narastao na 25 posto. "Veliki broj spamova ima oblik slika i HTML dokumenata koji su dizajnirani tako da zaobiđu filtere", objasnio je Druker.

Filteri su dobri za analiziranje jednostavnog teksta u kojem mogu otkriti karakteristike spama, međutim, imaju problema s porukama koje su ukomponirane u slike.

Nove programe koji napadaju računala danas rijetko pišu mladi hakeri, uglavnom su to profesionalci – kriminalci koji traže načine da se domognu brojeva bankovnih računa svojih žrtava ili pak oglašavaju razne lažne proizvode poput krivotvorene Viagre.

(A.T.)
Izvor:
Jutarnji list

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.