Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Kirurzi najzgodniji među liječnicima

Najzgodniji među liječnicima najčešće su kirurzi, no ne mogu se mjeriti s glumcima koji glume doktore, pokazalo je istraživanje u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Barceloni.

Iako istraživanje nije potpuno znanstveno, objavljeno je u britanskom medicinskom časopisu British Medical Journey, a doktor Antoni Trilla i njegove kolege, koji su i proveli neobičan eksperiment, rekli su da im je ideja sinula kad su se prisjetili studiranja.

Tada su najzgodniji i najviši njihovi kolege bili baš kirurzi, a ovih dana su to provjerili tako što su od 24 liječnika, među kojima i 12 kirurga, tražili njihove mjere i fotografije, koje su pokazali liječnicama i sestrama koje rade u bolnici.

One su morale ocijeniti liječnike ocjenama od 1 do 7, tako da je 1 kao ružan , a 7 kao vrlo zgodan. Kirurzi su bili stari 51 godinu, visoki oko 180 centimetara, a 4.4 su im bile prosječne ocjene.

Ostali su liječnici bili mlađi, sedam centimetara, i u prosjeku imali gotovo za jedan bod nižu ocjenu izgleda. "Iako to ne zvuči kao velika razlika, zasigurno se ne radi o slučajnosti", rekao je Trilla.

Usporedbe radi, ispitivači su umetnuli slike glumaca iz medicinskih i srodnih televizijskih serija i filmova, poput Harrisona Forda, Georgea Clooneya i Patricka Dempseya, koji su dobili bolje ocjene od kirurga - 6 do 7 na ljestvici dobrog izgleda.

Ispitivači tvrde kako im je većina kirurga i drugih liječnika rekla kako su zadovoljni svojom karijerom pa čak i svojim izgledom.

(T.N.)
Izvor:
FOXnews

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.