Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Britanci ekolozi kod kuće, ali ne i na poslu

Nedostatak poticaja i vodstva šefova kod britanskih zaposlenika uzrokuje nedostatak ekološke osviještenosti, što dovodi do viših računa za energiju te veće emisije štetnih plinova, pokazalo je nezavisno istraživanje naručeno od ICT tvrtke Locigalis.

Istraživanje provedeno na 1.000 poslodavaca, pokazalo je da usprkos tome što znaju koje korake treba poduzeti za postizanje "ekološki prijateljskog" radnog okruženja, poslodavci očekuju od zaposlenika da reagiraju.

Tek 62% zaposlenika je reklo kako poslodavci trebaju ponuditi poticaje za "zeleno radno mjesto", a 57% smatra da bi se više potrudili biti ekološki osviješteni kada bi im poslodavac bio primjer.

Rezultati su pokazali i odstupanje u ponašanju na poslu i kod kuće, gdje čak 94% ispitanika isključuje svjetla kad ih ne treba, 85% isključuje računalo nakon upotrebe, a 54% osoba štedi energiju koristeći minimalno potrebnu količinu vode pri kuhanju kave, što je osjetno više nego za iste akcije na radnom mjestu.

Takvi rezultati mogli bi biti objašnjeni činjenicom da 43,3% poslodavaca vjeruje kako njihovi zaposlenici nisu zainteresirani za ekološka pitanja. Takvo vjerovanje podupire i to što 75% poslodavaca ima pogodnost recikliranja papira, ali ne koristi te iste materijale.

Osim toga, iako postoji mogućnost računalnog ispisa na obje stranice, samo 25% zaposlenika je dobilo mogućnost naučiti kako se koristiti tim uređajem.

Čak 49% osoblja smatra da njihova tvrtka troši previše električne energije, a 37% je izjavilo kako bi voljeli više treninga za ekološku osviještenost.

Tvrtka Logicalis ponudila je i nekoliko koraka za organizacije koje će osigurati uključenje zaposlenika:

  • poticaji
  • vodstvo
  • inovativnost
  • tehnologija
  • edukacija

    (T.N.)

  • Izvor:
    GreenBiz.com

    MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.