Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Njujorški taksist vlasnici vratio 31 dijamantni prsten

Njujorški taksist Osman Chowdhury nemalo se iznenadio kada je u svom taksiju pronašao ni manje, ni više nego 31 dijamantni prsten i prijenosno računalo.

Vrijedan "teret" u njegovom je taksiju ostavila vlasnica draguljarnice iz Dallasa, a pošteni je taksist odmah pokrenuo potragu za "zaboravnom" gospođom kako bi joj ga vratio.

Naime, nakon završetka svoje smjene Chowdhury je u prtljažniku pronašao kovčežić u kojemu su bili prsteni i prijenosno računalo. Odmah je o tome obavijestio svog nadređenog, a nakon nekoliko sati potrage, vlasnica se pojavila u garaži i preuzela svoje vlasništvo.

Vlasnica je istaknula kako su prsteni vrijedni više od 30.000 dolara, a Chowdhuryu je ponudila 100 dolara za nagradu, što je ovaj u početku odbio primiti.

Pošteni taksist, imigrant iz Bangladesha, u New Yorku radi od 1992. i to sedam dana tjedno u smjenama od po 12 sati. Istaknuo je da nije niti pomišljao zadržati vrijedne stvari, a na kraju je ipak pristao na nagradu od 100 dolara kako bi pokrio troškove koje mu je prouzročila potraga za vlasnicom prstena.

Zanimljivo, vožnja u kojoj je vlasnica izgubila svoje dragulje stajala je 10 dolara i 70 centi (oko 60 kn), a Chowdhuryu je ostavila 30 centi napojnice (oko 2 kn).

(T.B.)
Izvor:
LA Times

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.