Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Trećina prodavača ne pozdravlja kupce

Trećina prodavača na prodajnim mjestima diljem Hrvatske uopće ne pozdravlja kupce, pokazalo je istraživanje koje je prošlog i početkom ovog mjeseca provela agencija za mystery shopping Heraklea.

U istraživanju je sudjelovalo više od 200 tajnih kupaca, sa zadatkom da prilikom ulaska u trgovinu, ili bilo koje drugo prodajno mjesto, obrate pažnju na to je li ih djelatnik pozdravio, te je li to učinio ljubazno ili rutinski.

Svega 44,48% prodavača ljubazno je pozdravilo tajne kupce, a njih 26,02% to je učinilo rutinski, dok čak 29,51% djelatnika na prodajnim mjestima uopće nije pozdravilo tajne kupce, stoji u priopćenju agencije.

Tajni kupci su najljubaznije pozdravljani u Istri i Kvarneru gdje ih je čak 53,06% djelatnika ljubazno pozdravilo prilikom ulaska na prodajno mjesto. Najmanje je kupaca ljubazno pozdravljeno u Zagrebu, njih samo 40,66 posto. Također, od svih regija, u Zagrebu su tajni kupci najčešće bili pozdravljeni samo rutinski, i to u 30,77% slučajeva.

Najviše kupaca nije uopće bilo pozdravljeno na prodajnim mjestima u Dalmaciji, 32,86 posto. Gledajući ukupne rezultate po regijama, najviše i najljubaznije su pozdravljali djelatnici u Istri i Kvarneru, a najmanje i najneljubaznije oni u Dalmaciji.

Tajne kupce najljubaznije su pozdravljali u ugostiteljskim objektima, a slijede prodavači automobila. Tajni kupci su najmanje puta bili pozdravljeni u telekomunikacijskim centrima te u maloprodajama prehrambenih artikala.

(T.B.)

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.