Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Kirurzi koji igraju video igre vještiji u svom poslu

Istraživanje koje je proveo Beth Israel Medical Center u New Yorku pokazalo je da su kirurzi koji igraju video igre, vještiji u izvođenju laparoskopskih zahvata.

Naime, rezultati istraživanja sugeriraju kako je povezanost igranja video igara i uspješno obavljanje laparoskopskih zahvata izraženije od pozitivnog utjecaja klasične naobrazbe i iskustva u izvođenju takvih zahvata.

Od 33 kirurga, devet njih, koji su igrali video igre najmanje 3 sata tjedno, u prosjeku su obavljali svoj posao 27% brže od ostalih kirurga te su radili 37% manje pogrešaka. Ukupno gledajući, kirurzi koji su igrali video igre imali su za 42% bolje rezultate, od 15 kirurga koji nikada nisu igrali te igre.

Inače, laparoskopski i slični zahvati podrazumijevaju upravljanje instrumentima unutar tijela pacijenta kroz mali rez te praćenje tijeka operacije na monitoru.

Već i ranija istraživanja pokazala su kako video igre mogu utjecati na poboljšanje preciznih motoričkih sposobnosti, koordinaciju pokreta, vizualnu pozornost te prostornu percepciju.

(V.K.)
Izvor:
Washington Post

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.