Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Britanska ministarstva prozvana zbog opušaka zaposlenika

Britanska ministarstva, čiji su uredi smješteni ulici Witehall, u središtu Londona, javno su prozvana zbog ogromnog broja opušaka koje njihovi zaposlenici bacaju na ulicu.

Inspekcija je otkrila da je najgora situacija u blizini Ministarstva obrazovanja, Ministarstva trgovine, industrije i okoliša, te Ministarstva poljoprivrede.

U Velikoj Britaniji s 1. srpnjem na snagu stupaju novi zakoni o zabrani pušenja, a mnogi smatraju da bi Vlada dobrim primjerom trebala predvoditi uvođenje novih mjera.

"Od najveće je važnosti da se institucije uhvate u koštac s problemom pušača koji bacaju opuške i ostali otpad na pločnik ispred svojih zgrada", kazao je jedan od gradskih vijećnika.

Kao pozitivan primjer, izdvojeno je britansko Ministarstvo unutarnjih poslova, koje je za svoje zaposlenike pušače ispred zgrade postavilo pepeljare.

Inače, kazna za bacanje opušaka na pločnik u Velikoj Britaniji iznosi 80 funta, ili oko 800 kuna.

(T.B.)
BBC

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.