Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Gotovo četvrtina Amerikanaca rasplakala se zbog stresa na poslu

Stres na radnom mjestu uzrokovao je ispade bijesa kod 14% američkih zaposlenika, pokazala je anketa koju je provela tvrtka za savjetovanje RJC Associates na uzorku od 506 odraslih zaposlenih Amerikanaca.

Istraživanje je pokazalo kako su 14% američkih zaposlenika prijavili incidente na poslu koji bi se mogli opisati kao "ispadi bijesa".

Zbog stresa na poslu čak 22% ispitanika navelo je da su se rasplakali, a 16% njih oštetilo je imovinu tvrtke.

Također, 9% ispitanika je naglasilo kako je velika razina stresa, često bila i povod fizičkim obračunima na njihovom radno mjestu.

Nadalje njih 10% istaknulo je kako se zbog simptoma koje stres izaziva kod pojedinih ljudi, često ne osjećaju sigurno u svom radnom okruženju.

Ipak, prema riječima autorice istraživanja Rachelle Canter, zabilježeno je značajno smanjenje verbalnih napada. Naime, istraživanje je pokazalo kako je od 2000. godine prijavljeno 45% manje verbalnih napada na radnim mjestima.

(A.T.)
Izvor:
prweb.com

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.