Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Izostankom s posla protiv globalnog zatopljenja

Prometni krkljanac na putu do posla ponedjeljkom ujutro, većini je mnogo veća briga nego klimatske promjene, no prema britanskim poslovnjacima, postoji jedinstveno rješenje za obje pojave.

Britanski Institut Direktora (Institute of Directors), naime, zagovara fleksibilno radno vrijeme te rad od kuće kao efikasno rješenje u borbi protiv globalnog zatopljenja.

"Što zaposlenici budu imali fleksibilnije radno vrijeme, pritisak na prometne mreže i infrastrukturu će biti manji, srezat će se potrošnja energije, a time će i emisije štetnih plinova u atmosferu biti manje", ističe direktor Instituta, Miles Templeman.

Templeman je ovo rješenje predložio nakon najava britanske vlade da će tvrtkama nametnuti poreze za ispuštanje štetnih plinova u atmosferu, te propisati ograničenja tih emisija, a što bi, tvrdi, moglo smanjiti konkurentnost britanskih kompanija i imati negativne posljedice za gospodarstvo

No, tamošnja se vlada za sada ne osvrće na upozorenja poslovnih ljudi, već tvrdi kako je industrija zaštite okoliša u Velikoj Britaniji danas jedna od najjačih, s godišnjim prihodima većima od 25 milijardi funta, te naglašava da poticanje učinkovitijeg korištenja energije itekako ima poslovnog smisla, a istovremeno smanjuje emisiju štetnih plinova u atmosferu.

(T.B.)
Izvor:
Telegraph.co.uk

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.