Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Britanskim DJ-ima i konobarima čepovi za uši

Britanski Kraljevski nacionalni institut za gluhe pokrenuo je inicijativu da se svim zaposlenicima koji rade u prostorima gdje svira glasna glazba osiguraju čepovi za uši kako bi zaštitili svoj sluh.

Anketa provedena među 200 poslodavaca, pokazala je da više od polovice nema namjeru svojim zaposlenicima osigurati zaštitu za sluh, unatoč tome što za godinu dana na snagu stupa zakon koji to propisuje.

Prema direktivi EU, u prostorima gdje razina buke prelazi 85 decibela, zaposlenicima mora biti osigurana primjerena zaštita sluha, a većina klubova, kafića i barova u Velikoj Britaniji već prelazi tu granicu.

Rezultati ankete pokazuju da čak 68% poslodavaca uopće nije upoznato s novim zakonskim propisima, te da 55% njih ne planira zaposlenicima osigurati primjerenu zaštitu sluha.

"Stalna izloženost buci može dovesti do trajnog oštećenja sluha, a ako se nove zakonske odredbe pravilno provedu, mogle bi spasiti sluh doslovno stotina tisuća ljudi u glazbenoj i industriji zabave", ističe Emma Harrison iz Instituta.

Čepovi za uši, dodaje Harrison, blokiraju samo pozadinsku buku i omogućuju zaposlenicima da normalno čuju narudžbe gostiju. "Ne želimo spriječiti ljude da se zabavljaju, već samo želimo zaštititi sluh zaposlenika", zaključuje Harrison.

(T.B.)
Izvor:
BBC

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.