Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Francuski zaposlenici najveća gunđala na svijetu

Švedski radnici pridružili su se popisu najcmizdravijih zaposlenika, pokazalo je novije istraživanje.

Naime, istraživanje "Što zaposlenici žele: Istraživanje o stavovima zaposlenika i ravnoteži privatno-poslovnog života u svijetu" provela je FDS International na uzorku od 14.000 zaposlenika u 23 zemlje diljem svijeta.

Prema istraživanju, francuski zaposlenici najskloniji su prigovaranju – gunđanju na radnom mjestu. Slijede ih Šveđani koji drugo mjesto na ljestvici dijele s Britancima.

"Zanimljiv je podatak da su nakon Francuza, Britanaca i Šveđana, najveća svjetska gunđala - Amerikanci, unatoč tome što imaju relativno visoke prihode koji im omogućavaju kvalitetan život", rekla je Charlotte Cornish, izvršna direktorica u FDS-u.

Nizozemska, Tajland i Irska našle su se na samom dnu tog popisa jer njihovi zaposlenici ne gunđaju, ili to rade vrlo rijetko.

Radnici diljem svijeta prvenstveno su nezadovoljni zbog malih plaća, visokih životnih troškova, utjecaja posla na privatan život te prekovremenog rada.

(A.T.)
Izvor:
The Local

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.