Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Britanskoj tajnoj službi nedostaju špijunke

Zbog slabog interesa žena za službu tajnog agenta, britanski MI6 je odlučio otići u korak s vremenom te potpuno promijeniti svoju obiteljsku politiku.

Pod tim podrazumijevaju radno vrijeme koje će biti prilagođeno majkama, razne pogodnosti za djecu, porodiljne pakete i ostale pogosnoti. Osim toga, zavođenje neprijatelja potpuno je izbrisano iz opisa posla.

Iako je Jamesu Bondu njegov šarm ujedno i jedno od najjačih oružja, njegove kolegice će pokušati i bez zavođenja neprijatelja pomoći domovini i tako sačuvati mir u svom braku.

No osim ove tajne službe, MI5 također pati od nedostatka ženskih obavještajaca, zbog čega kao pogodnosti pri zapošljavanju ističu, gotovo sve iste pogodnosti kao i MI6.

Naravno, ukoliko posao dobije žena koja još nije stupila u brak, agencija joj garantira da će moći ostati raditi i nakon što se uda te zasnuje obitelj.

Kako bi privukli što više žena, MI6 je na svojim služenim stranicama čak postavio i virtualne profile ženskih agenata u kojima se opisuje život i rad u tajnoj službi.

Osim toga, kako bi nagovorili pripadnice ljepšeg spola da se pridruže njihovim snagama, agencija omogućava čak i njihovim partnerima i djeci da odlaze s njima na "poslovna" putovanja, naravno uz određene iznimke.

(V.K.)
Izvor:
Daily Mail

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.