Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Kanadska vlada ne želi strane striptizete

Konzervativna kanadska vlada objavila je namjeru zabrane pristupa na kanadski teritorij istočnoeuropskim i azijskim striptizetama.

Ministrica imigracija Diane Finely izjavila je da je predala plan zakona kojim bi se "izbjeglo izrabljivanje stranih djelatnica za striptiz".

"Taj amandman će omogućiti ministarstvu da agente imigracije ovlaste da odbiju radnu dozvolu stranim striptizetama", precizirala je u parlamentu.

Kanadski zakon omogućuje nekom poduzeću da zaposli stranca ako dokaže da niti jedan kanadski državljanin nije kompetentan ili slobodan za izvođenje tog posla i tada ministarstvo za imigracije može izdati radnu vizu.

Vlasnici noćnih klubova su se koristili tom odredbom za dovođenje mladih žena iz istočne Europe u Kanadu. Da bi bio prihvaćen tekst konzervativaca, koji su u manjini u parlamentu, treba dobiti podršku barem jedne od tri oporbene stranke.

(Hina)

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.