Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Kandidati za posao u Google-u slažu puzzle i igraju video igre

Nedavno se veliki broj studenata pojavio u Google-ovoj poslovnoj zgradi u Kaliforniji kako bi prisustvovali timskom natjecanju u slaganju puzzli, gradnji Lego kockama i igranju video igara.

Cijela manifestacija nazvana je Google Games, a pozadina je zapravo bila regrutiranje i potraga za najboljim potencijalnim zaposlenicima.

Tzv. rat za talente u posljednje je vrijeme, posebno u tehnološkoj industriji, sve izraženiji, a kroz regrutacijske procese tvrtki poput Google-a, Microsofta ili Yahoo-a pojedinci često prođu i po nekoliko puta.

Osim toga, te se tvrtke za najbolje zaposlenike moraju nadmetati i s velikim brojem start-up kompanija koje su osnovane diljem Silicijske doline.

Kako bi privukli najbolje, neke od najvećih svjetskih kompanija odlučile su otići čak i izvan granica tradicionalnih sajmova karijera pa s potencijalnim zaposlenicima poznanstva sklapaju na događanjima poput predavanja,
coctail party-a, pizza party-a, lova na blago ili natjecanjima u programiranju.

Jedan od zaposlenika u Google-u ističe kako je svrha ovakvih događanja upoznati zainteresirane posjetitelje s radnom kulturom i objasniti im koliko je zabavno biti dio Google tima.

Inače, Google je i ove godine proglašen najboljim i najpoželjnijim poslodavcem za sve diplomante, a po prvi puta je imenovan i najpoželjnijim poslodavcem među MBA diplomantima te je nakon 12 godina s vrha skinuo konzultantsku tvrtku McKinsey & Company.

O zapošljavanju u Google najbolje svjedoče brojke, prema kojima je krajem ožujka ove godine zapošljavao više od 12.000 ljudi, a u posljednje vrijeme zapošljavaju i do 500 novih zaposlenika mjesečno.

(V.K.)
Izvor:
New York Times

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.