Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Europski menadžeri provedu dva sata dnevno na pisanje mailova

Nezavisno istraživanje britanske tvrtke Plantronics pokazalo je kako europski menadžeri provedu dva sata dnevno na komunikaciju putem e-maila.

To bi značilo da tijekom svog radnog vijeka, zaposlenici provedu otprilike 10 godina na dopisivanje e-mailom.

Nadalje ovo je istraživanje pokazalo kako 3 i pol godine dopisivanja e-mailom u biti spada u potpuni gubitak vremena, s obzirom da se 32% pročitanih i poslanih e-mailova smatra beskorisnima.

Ovom je studijom otkriveno kako sve češćom upotrebom e-maila, posebno za internu komunikaciju, menadžeri u stvari zamjenjuju komunikaciju licem u lice ili putem telefona, čime mogu i prolongirati vrijeme donošenja odluka.

Autori navode kako pravilna i učinkovita komunikacija e-mailom pridonosi bržem rješavanju procesa i podjeli informacija, kao i bržem donošenju odluka.

S druge strane, ukoliko se ne koristi na ispravan način, komunikacija e-mailom može unijeti pomutnju te nanijeti štetu poslovanju.

(V.K.)
Izvor:
pocket-lint.co.uk

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.