Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Bankarski Robin Hood završio u zatvoru

Njemački bankar koji je pet godina krao novac od bogatih klijenata kako bi pomagao siromašnima osuđen je na dvije godine i deset mjeseci zatvora, objavio je njemački sud.

Moderni "Robin Hood", kako su ga nazivali njemački mediji, ukrao je 2,1 milijuna eura i proslijedio ih na račun klijenata za koje je mislio da im je potreban novac. Radio je za banku Sparkasse Tauberfranken.

"Optuženik je poduzeo te akcije kako bi zajamčio likvidnost klijentima koji, prema njegovom mišljenju, nisu imali dosta novaca i koji više nisu mogli dobiti zajmove prema tržišnim uvjetima", navodi se u izjavi suda u Mosbachu u Baden-Wuerttembergu.

No, muškarac je vrlo brzo izgubio trag o sredstvima koja je otuđio, kao i od kuda ih je uzimao pa ih više nije mogao vratiti.

Glasnogovornik njemačkog suda kaže da se taj Nijemac "jugoslavenskog podrijetla" nije obogatio tijekom svojih transakcija. List Sueddeutsche Zeitung ga je identificirao kao Dragana V.

Njegova ja prijevara otkrivena kada se predao policiji 2006. godine. Tužitelji su kazali da je muškarac uspio "pokrpati" neke financijske rupe koje je stvorio tako da čisti gubitak Sparkasse Tauberfranken iznosi nekih 640.000 eura.

(Hina)

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.