Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Microsoft napravio ured na drvetu

Microsoftovo istraživanje pokazalo je da bi gotovo 90% britanskih zaposlenika radije radilo na nekom drugom mjestu nego u tradicionalnom uredu.

Stoga je Microsoft došao na neobičnu ideju i napravio ured na drvetu u London parku da bi dokazao kako se u današnje vrijeme može raditi iako se zaposlenik ne nalazi za uredskim stolom.

Ured na drvetu napravljen je kako bi privukao veći publicitet, ali i željelo se dokazati da čovjek može odabrati mjesto na kojem će raditi, u kojem će biti kreativniji i na kojem je moguće ostvariti ravnotežu između poslovnog i privatnog života.

Istraživanje pod nazivom Mobile Out Of Office (MOOF) pokazalo je da je za čak tri četvrtine zaposlenika kod odabira posla važna mogućnost fleksibilnog radnog vremena ili rada od kuće, dok ih polovica vjeruje da bi im posao bio manje stresan kada bi sami mogli birati mjesto na kojem žele raditi.

Istraživanje koje je provela tvrtka Future Laboratory predviđa da će do 2012. godine u Velikoj Britaniji biti više od 5,5 milijuna zaposlenika koji će raditi na daljinu.

Ipak, prema istraživanju Komisije za jednake mogućnosti (Equal Opportunities Commission) Veliku Britaniju čeka mnogo posla oko prihvaćanja rada na daljinu jer samo 20% tvrtki pruža mogućnost fleksibilnog rada svojim zaposlenicima.

(A.T.)
Izvor:
management-issues

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.