Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Hakeri žele prevariti direktore

Hakeri sve češće napadaju direktore korporacija pokušavajući ih natjerati da skinu maliciozni softver kako bi ga iskoristili za krađu važnih podataka o kompanijama u kojima rade, navedeno je u izvještaju tvrtke MessageLabs.

Naime, tvrtka MessageLabs koja se bavi prodajom antivirusnih programa i skeniranjem e-mailova radi zaštite kompanija uočila je da su 26. lipnja pojedine osobe na visokim pozicijama u velikim kompanijama primile ukupno 500 e-mailova sa spamom ili određenim virusom.

A zaključili su da prosječno 10 e-mailova sa spamom ili zaraženim privitkom dolazi na oko 200 milijuna različitih adresa dnevno.

Prema riječima Marka Sunnera iz tvrtke MessageLabs, veliki broj tih mailova sadrži ime i titulu drugih zaposlenika u nazivu te sadrži zaraženi privitak tako da se čini da mailovi dolaze od poznate osobe.

Statistički podaci pokazuju da najviše zaraženih e-mailova dolazi na adrese izvršnih direktora i direktora financija.

"Još nismo uspjeli saznati tko su ti hakeri", rekao je Sunner, no naglasio je kako su direktore kompanija obavijestili o problemu.

(A.T.)
Izvor:
zdnet.co.uk

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.