Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Premijer preporučio ležernije odijevanje

Premijer Ivo Sanader preporučio je svojim ministrima da zaposlenima u ministarstvima, odnosno u državnoj upravi, sugeriraju nešto laganiju odjeću dok god traju temperature veće od 35 stupnjeva.

Tako se Sanader pridružio apelu iz Europske unije, ali i japanskoj vladi koja već godinama poziva na štednju energije koju troše klima uređaji, skidanjem kravata i sakoa, što znači racionalniju upotrebu uređaja za rashlađivanje.

Prema nekim procjenama, ljudima koji nose sako i kravate toplije je za čak tri stupnja nego onima koji na sebi nemaju te odjevne predmete.

Laganim odijevanjem, vjeruje premijer, mogla bi se uštedjeti i energija jer bi se u uređajima manje koristila klima, a apelirao je na građane da se pridržavaju HEP-ove molbe da nakon posla isključe klima uređaje, koji preko noći nepotrebno rade.

I u bankama se tijekom ljeta toleriraju ležernije varijante odijevanja. Voditelj odnosa s javnošću u Privrednoj banci Zagreb Dražen Dumančić kaže da zaposlenici u izravnom kontaktu s klijentima nose posebne uniforme u zimskoj i ljetnoj varijanti, s tim da ljetna varijanta podrazumijeva kombinacije s kratkim rukavima i kravatom te odjeću od prozračnih materijala.

U tom razdoblju zaposlenici u pozadinskim službama na posao mogu dolaziti i bez kravata.

U Zagrebačkoj banci zaposlenici također nose uniforme, no tijekom ljeta moguće su kombinacije s kratkim rukavima. Za zaposlenike na šalterima obvezna je kravata,a ostali je u tom periodu ne moraju nositi.

U Raiffeisen banci kažu da ovih dana njihovi zaposlenici u radnoj sredini borave u nešto laganijoj i prozračnoj odjeći.

U Erste banci polaze od toga da zaposlenici banke i sami znaju granicu dobroj ukusa te su uvriježena nepisana pravila "diskretnog stila odijevanja primjerenog bankarskom poslu".

(A.T.)
Izvor:
Novi list

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.