Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

EP: Nekim zastupnicima plaće manje nego čistačicama

Iako Europski parlament ima velike ovlasti i moć i ta je institucija puna apsurda. Jedan od njih su i plaće zastupnika.

Iako svi rade isti posao, imaju isti mandat i sudjeluju na istim sastancima, raspon njihovih osobnih primanja je jako velik.

Europarlamentarci i dalje plaće primaju iz država članica, a one su identične plaćama kolega u nacionalnim parlamentima. Tako bi primjerice zastupnik Europskog parlamenta iz Hrvatske, primao plaću hrvatskih saborskih zastupnika.

Inače, plaće se kreću u rasponu od 600 do 11.000 eura, pri čemu najnižu dobivaju zastupnici iz Bugarske i Mađarske, a najvišu oni iz Italije.

Apsurd je veći ako se zna da čistačice i konobari koji rade u restoranima Europskog parlamenta imaju do tri puta veću plaću od spomenutih Bugara i Mađara.

Iako zastupnici uz osnovnu plaću dobivaju još i ostale pogodnosti, pa i one financijske, stupanjem na snagu novog statusa za zastupnike Europskog parlamenta svim će zastupnicima plaća biti ujednačena na oko 7.000 eura mjesečno.

(V.K.)
Izvor:
Jutarnji list

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.