Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Prljavi radni stolovi izvor zaraza za Britance

Većina britanskih zaposlenika vjeruje kako je prljavština na njihovom stolu glavni uzrok bolesti na radnom mjestu, pokazuje istraživanje koje je provela tvrtka Durable UK.

Istraživanje je pokazalo kako 71% ispitanika vjeruje da je prljavština na neurednim stolovima glavni razlog zbog kojeg obolijevaju. Štoviše, čak 80% ispitanika navodi kako svoj radni stol, uz računao i telefon dijele sa barem jednim suradnikom.

Nadalje, otkriveno je kako više od dvije trećine zaposlenika misli da su na radnim mjestima izloženi svim vrstama bakterija, dok je 67% njih bilo na bolovanju u posljednjih godinu dana, od čega ih je 36% bilo odsutno više od 4 dana.

Gotovo svi ispitanici su naveli kako se na poslu najviše koriste računalom, pa ne treba čuditi kako je upravo tipkovnica najprljaviji element na uredskom stolu. To potvrđuju i odgovori ispitanika od kojih je samo 17% okarakteriziralo svoju tipkovnicu čistom.

Osim toga, većina zaposlenika navela je kako ručaju za radnim stolom, a prljavštinu, ostatke hrane i mrvice većina njih čisti tek jedanput u dva tjedna.

Autori navode kako je istraživanje pokazalo da su i žene i muškarci jednako nemarni oko čistoće svog radnog mjesta.

(V.K.)
Izvor:
onrec.com

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.