Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Muškarci: Sedam smrtnih modnih grijeha

Što mislite kolike su samo karijere i trenutni poslovi propali zbog toga što netko nije mario za svoj izgled? Muškarci na sve pristaju: na predugu kravatu (ili prekratku) i na preduge hlače (ili prekratke), piše magazin Forbes.

"Muškarci imaju sklonost odijevanju svega to je pri ruci i u čemu im je udobno", kaže Jon Morales, potpredsjednik za dizajn u Hickey Freemanu. On navodi kako muškarci za vrijeme odjevanja razmišljaju o potpuno drugim stvarima poput, sklapanju novog ugovora ili odlaska na utakmicu. Zbog se može dogoditi da vam promakne koji detalj.

Međutim upravo su detalji ono po čemu se želite razlikovati od drugih te su važni kad želite dobro izgledati.

Umrljano odijelo na poslovnom sastanku može presuditi hoćete li dobiti neki posao ili biti zamijećeni među suradnicima i partnerima.

Koje pogreške muškarci uglavnom čine prilikom odijevanja? Preduge ili prekratke hlače
Rješenje: Osim ako ste rap zvijezda u usponu ili djete u tinejdžerskoj dobi, ne biste trebali nositi hlače koje su preduge ili prekratke. Savršeno duge hlače dopiru do zgloba i lagano se prelamaju sprijeda.

Problemi s čarapama
Rješenje: Bijele čarape ne funkcioniraju na crne ulaštene cipele, osim ako se ne trudite ostaviti trajno loš dojam. Osim toga, nikako nemojte obući sportske, već elegantne čarape koje pristaju uz vaše odijelo i cipele.

Miješanje uzoraka
Rješenje: Ako već ustrajete na tome da nosite različite uzorke odjeće, barem se pobrinite da jedan uzorak bude blaži od drugog. Pokušajte barem ostati u istim nijansama i crtama koje se poklapaju.

Preduge ili prekratke kravate
Rješenje: Duljina kravate trebala bi biti 142 centimetra, za visoke muškarce do 152 cm. Vršak kravate trebao bi dosezati remen od hlača.
Stare i iznošene cipele
Rješenje: Iznošene cipele naprosto vape za pastom, posebno ako ih trebate nositi na odijelo. Jedan sloj paste i vaše cipele biti će kao nove. Zvuči banalno? Možda, ali mnogo muškaraca naprosto ne obraća dovoljno pozornosti.

Previše slojeva odjeće
Rješenje: Posljednja stvar koju netko želi vidjeti jest profesionalac koji izgleda kao gitarist nekog rock benda. Želite se ugrijati? Umjesto flanelne ili košulje dugih rukava koju ležerno nosite preko majice, razmislite o debljim puloverima i jakni.

Različite cipele i remen
Rješenje: Cipele i remen vjerojatno su zadnje stvari na koje obraćate pozornost prilikom odabira odjeće, ali oni su ključni dio modnog stila. Kad birate modne dodatke najsigurnije je ostati u istom tonu, poput smeđe, bež i čokoladne.

Također je potrebno obratiti pozornost na eventualne mrlje od hrane ili prljavštine, zbog čega je preporučljivo u uredu imati jednu čistu rezervnu košulju i kravatu za hitne slučajeve.

(V.K.)
Izvor:
Forbes

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.