Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Rozim povezima do reda u tajlandskoj policiji

Policijski su šefovi u glavnom gradu Tajlanda, Bankoku, smislili novi način kažnjavanja službenika koji krše pravila. Naime, službenici za kaznu moraju nositi povez za ruku s poznatim likom iz crtića "Hello Kitty".

Povez za ruku dovoljno je veliki da ga svi uoče, upadljive je roza boje, a naljepnica Hello Kitty s dva velika srca prekriva njegov najveći dio.

Nosit će ga policijski službenici koji zakasne na posao, parkiraju auto na nedozvoljenom mjestu ili kada naprave bilo koji drugi prekršaj i to na nekoliko dana, ovisno o prekršaju.

Prema riječima tamošnjeg šefa policije Pongpata Chayapana povez je osmišljen kako bi službenici koji krše pravila na neki način bili javno prozvani.

"Taj je povez sramota nositi, stoga smatramo da će upravo on pomoći da se među policijskim službenicima izgradi bolja disciplina", rekao je Chayapan.

Inače, crtani lik Hello Kitty osmislila je japanska tvrtka Sanrio još 1974. godine, a od tada je taj lik vrlo popularan na azijskom području.

(A.T.)
Izvor:
BBC

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.