Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Trećina Britanaca radi dodatne poslove

Gotovo trećina britanskih zaposlenika priznaje da nakon svakodnevnog posla rade dodatne poslove, pokazuje istraživanje provedeno na više od 1.400 Britanaca.

Zanimljivo je kako većina ovih zaposlenika svoj drugi posao drži u tajnosti, a 70% njih izjavilo je kako njihov poslodavaca ne zna da oni rade i drugi posao.

Otprilike 47% ispitanika reklo je kako dodatne poslove rade zbog veće zarade, dok četvrtina njih misli kako njihovi potencijali nisu u potpunosti iskorišteni na njihovim trenutnim radnim mjestima.

Nadalje oko petine njih izjavilo je kako im je dodatni posao proširio način razmišljanja.

Također nedavno provedeno, jedno je istraživanje u Velikoj Britaniji pokazalo kako više od trećine ispitanika vjeruje da rade s konkurentnim suradnicima, a gotovo polovica njih vjeruje da velika konkurentnost može naštetiti timskom duhu.

Zanimljivo je kako su muškarci u većem postotku konkurentnost na radnom mjestu smatrali pozitivnom te su također vjerovali kako im ona može pomoći u daljnjem napretku.

(V.K.)
Izvor:
Personneltoday

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.