Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Radno mjesto – svijet

Proputovati svijet i vidjeti egzotična mjesta ne mora ostati samo želja. Naime, postoje poslovi koji vam mogu omogućiti dobru zaradu, ne vežu vas za jedno mjesto, a vrlo su zanimljivi jer radeći ih upoznajete kulturu i običaje drugih naroda.

Ronilac

Za ljubitelje podvodnog svijeta i one koji uživaju u otkrivanju nepoznatog - biti profesionalni ronilac ispravan je odabir. Mogućnosti su razne, od učitelja ronioca na egzotičnim mjestima, do sudjelovanja u istraživanjima bogate morske flore i faune.

Ronioci pomažu u čišćenju podmorja, sudjeluju u otkrivanju povijesnih događaja, a posla ima tamo gdje ima i mora. Da biste postali ronilac morate proći adekvatnu obuku i biti dobrog zdravlja.

Osobni zaštitar

U Sjedinjenim Državama zaštitarske su tvrtke doživjele pravi boom. Posao je vrlo opasan, no privlačan za pustolove. Osim tvrtki koji zapošljavanju zaštitare za čuvanje poslovnih prostora, mnogi od njih vode računa o sigurnosti nekih osoba. Primjerice, diplomati, političari.. Posao zahtjeva visoku koncentraciju.

Zdravstvena skrb

Zdravstvena skrb, u bilo kojoj zemlji, treba stručno osoblje kako bi kvalitetno moga obavljati svoj posao. Bilo da je riječ o liječniku, medicinskoj sestri ili tehničaru…

Naftni geolog

Projektnu dokumentaciju naftnim kompanijama rade licencirani geolozi. Drugim riječima, geolozi su odgovorni za sve aspekte u pronalaženju nafte, ali i za njezinu produkciju. Odgovornost je velika, no poslovna karijera je zavidna. U velikim kompanijama njihova plaća može iznositi i 50 dolara po satu.

(A.T.)
Izvor:
AskMen

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.