Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Konjskom psihologijom do uspjeha

Tvrtka Equi-RH iz Wepiona, gradića iz okolice Bruxellesa, provodi jedinstvenu tehniku korporacijske obuke na primjeru konja. Drugim riječima, na primjeru konja uči kako preuzeti kontrolu u poslu te zaraditi veću plaću.

Iako se konji u sklopu terapija koriste i u SAD-u i drugdje, oni tvrde da je njihova tvrtka jedna od malobrojnih koja te životinje koristi radi razvoja vještina koje koriste na radnom mjestu.

Naime, polaznici terapije potiču se na iskušavanje različitih taktika radi pridobivanja naklonosti te životinje, kako bi dobili bolji uvid u jake i slabe točke vlastitog radnog mjesta.

Thierry Verwaerde sa suprugom Bernadette Delvaux prvi su pokrenuli ovakvu vrstu obuke pod nazivom "equi-coaching" koja se temelji na iznimno osjetljivoj prirodi konja.

Prema riječima Bernadette Delvaux obuka se temelji na znanosti o ponašanju životinja koja se u Europi razvila tijekom 1920-tih.

Konji tijekom obuke nemaju sedlo ni uzda, a polaznici moraju pokazati odlučnost, pokazati životinji što žele, a da pri tome imaju potpunu kontrolu nad njom.

"Učimo kako imati potpunu kontrolu nad emocijama. To je izuzetno važno u poslu, jer kad se nađete u konfliktnoj situaciji, tada je važno imati kontrolu nad sobom", objasnila je Delvaux.

Tijekom rada često je bila suočena s polaznicima koji su imali niski prag samopouzdanja, što im je onemogućavalo da jasno izraze ono što žele postići u poslu, a ovom terapijom postali su sigurniji u sebe.

(A.T.)
Izvor:
business.scotsman.com

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.