Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Amerikanci sve umorniji na poslu

Gotovo polovica Amerikanaca (46%) osjeća se umorno, a 31% njih okrivljuje posao zbog nesanice, pokazalo je istraživanje koje je provela tvrtka Harris Interactive.

Većina Amerikanaca (60%) najumornija je u popodnevnim satima, što kod 84% tih ispitanika uzrokuje "popodnevnu krizu" jer im se toliko spava da ne mogu biti koncentrirani na ostale zadatke, a više od 20% njih umor nadvlada između 15 i 17 sati.

Kako bi se razbudili i nastavili s radom njih 58% je navelo da tada šetaju po uredu ili razgovaraju s kolegama.

Zanimljiv je podatak da je polovica Amerikanaca (50%) "ulovila" kolegu s posla da spava tijekom radnog vremena, a 28% ih je priznalo da često "prilegnu" na poslu.

Istraživanje nadalje pokazuje da su automehaničari (65%) najumorniji, a slijede ih zaposleni u državnim službama (51 posto).

Gotovo 70% ih je prijavilo da imaju problema s zijevanjem, pa se često nađu u neugodnoj situaciji ako su umorni tijekom poslovnog sastanka.

Zbog toga 85% tih ispitanika smatra da zijevanje na poslu ne bi smjelo imati negativan predznak, dok 38% Amerikanaca, uglavnom starije dobi, smatraju kako se ne bi smjelo zijevati na poslu.

Zanimljivo je da bi 45% njih željelo da im nadređeni omogući popodnevnu siestu.

(A.T.)
Izvor:
CNN

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.