Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Na razgovor za posao u sunčanim naočalama i s lizalicom u ustima

U Sjedinjenim Američkim Državama postoji veliki broj televizijskih emisija razne tematike, a kako je odijevanje na radnom mjestu također važno za uspjeh, pogađate postoji emisija i o toj temi.

U emisiji pod nazivom "Što ne odjenuti" razni modni stručnjaci pokušavaju unijeti promjene u izgled mnogih ljudi.

Jedno istraživanje tvrtke Robert Half International također se pozabavilo tom tematikom pa je među direktorima kompanija provela istraživanje kojim se željelo saznati s kojim su se najnezgodnijim odjevnim kombinacijama susreli prilikom kontakta sa suradnicima ili kandidatima za posao.

Tako je jedan od njih izjavio kako je jedan kandidata na razgovor za posao došao u novom odjelu, što je zaključio po tome jer mu je s rukava još uvijek visjela etiketa.

Drugi je direktor naveo kako je jedan suradnik u kratkom vremenu poprilično smršavio, ali nije vodio brigu o odjelu pa su mu prilikom ustajanja sa stolca kako bi se rukovao spale hlače.

Zanimljiv primjer navela je jedna osoba koja je rekla kako je kandidat na razgovor za posao došao u sunčanih naočalama i lizalicom u ustima te se ispitivačima obratio na slijedeći način: "Prihvatili ga vi ili ne, ovo je moj stil."

Uz ove primjere autori istraživanja također su čuli kako su kandidati na razgovor za posao znali dolaziti u pidžama hlačama, sportskoj trenirci, krznenoj suknji, vojničkim hlačama i tenisicama koje svijetle dok hodate. Međutim, ispitanici su naveli kako neprimjerenog odijevanja ima i među onim dugotrajno zaposlenima, što je, prema njihovim riječima jedan od razloga zašto mnoge osobe nikada nisu dobile priliku za napredovanje.

(V.K.)
Izvor:
MSN

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.