Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Talijanske policajke moraju nositi štikle!

U Italiji, zemlji mode i elegancije prirodno je da javni djelatnici žele izgledati otmjeno. Zbog toga je i talijanska policija odlučila da će 14.750 policajki svoj posao raditi u štiklama, kako bi izgledale atraktivnije.

Međutim, zanimljivo je kako je talijansko Ministarstvo unutarnjih poslova odlučilo ograničiti troškove za nabavu štikli, pa su posao dodijelili jednoj tvornici cipela u Rumunjskoj, s obzirom da su im talijanske preskupe.

Međutim pri ugovaranju posla, nadležne institucije nisu uzele u obzir da Rumunji imaju drugačije norme za izradu obuće od talijanskih, pa su štikle bile premalene za stopala talijanskih policajki.

Jedna od njih je za talijanski dnevnik La Stampa izjavila kako su joj se nove štikle isprva činile vrlo atraktivnima, ali je nakon nekoliko sati nošenja "proplakala od bolova", iako je teoretski to bio njezin broj cipele.

Ona je izjavila kako su njezine suradnice vratile cipele ili su bile prisiljene isprobavati nekoliko pari dok nisu pronašle one koje im odgovaraju.

Predstavnica Sindikata policije je izjavila kako ovo nije prvi put da Ministarstvo griješi pri ugovaranju poslova, jer su često znali dobiti policijske odore od nekvalitetnih materijala koje se brzo istroše.

(V.K.)
Izvor:
La Stampa

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.