Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Zbog nedostatka stomatologa Britanci sami popravljaju zube

Zbog nedostatka stomatologa veliki broj Britanaca odlučuje se na radikalan potez te sami sebi vade i popravljaju zube, pokazalo je istraživanje.

Istraživanje je na više od 5.000 osoba provela britanska Commission for Patient and Public Involvement in Health, pokazuje veliko nezadovoljstvo među korisnicima usluga i samim stomatolozima.

Iako je Vlada planirala reforme kojima se željelo povećati pristup uslugama stomatologa u sustavu javnog zdravstva, veliki broj njih odlučio se pokrenuti privatne prakse, gdje su usluge preskupe za veliki broj ljudi.

Više od tri četvrtine ispitanika koji posjećuju privatnog stomatologa navode kako su praktički bili prisiljeni izabrati usluge privatnika, s obzirom da više ne mogu pronaći stomatologa u sustavu javnog zdravstva u svom gradu.

Čak štoviše 35% njih izjavilo je kako stomatologa ne mogu naći niti u okolici svoga grada, dok ih 22% ne zna kako ga pronaći.

Stoga niti ne čudi kako je 6% ispitanika odgovorilo da sami rješavaju svoje probleme sa zubima tj. sami ih vade, a jedan je čak priznao kako je sam sebi povadio 14 zubi.

Neki su čak otišli i toliko daleko da su kupovali razna ljepila kako bi si učvrstili krune, dok drugi sami sebi stružu kamenac sa zubi. (V.K.)

Izvor:
BBC

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.