Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Zbog Olimpijade Kina i Britanija traže milijune radnika

Zbog organizacije Olimpijskih igara 2008. godine u Pekingu, Kina je najavila otvaranje više milijuna radnih mjesta.

S obzirom da bi broj nezaposlenih u toj zemlji slijedeće godine mogao narasti i na 17 milijuna, Zavode za zapošljavanje doslovno je opkolio veliki broj ljudi zainteresiranih za taj posao.

Slična je situacija i u velikoj Britaniji koja, iako Igre organizira tek 2012. godine, već sada kreće u potragu za hotelskim osobljem.

Tamošnji hotelijeri naime, zabrinuti su kako bi nedostatak kvalificirane radne snage, ali i neuvježbanost zbog kratkog roka, mogle naštetiti ljubaznosti i gostoljubivosti.

Upravo zbog toga, stručnjaci za ljudske resurse u ugostiteljsko hotelijerskom sektoru krenuli su u potragu za novim zaposlenicima, kojima će omogućiti stjecanje dodatnih vještina i trening, kako bi mnogobrojne posjetitelje Olimpijskih igara ugostili na najbolji mogući način.

Inače, procjenjuje se kako će Velikoj Britaniji zbog organizacije OI biti potrebno više od 100.000 dodatnih zaposlenika u hotelima i restoranima. (V.K.)

Izvor:
Personneltoday

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.