Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Britanci će morati vježbati na poslu?

U cilju unaprjeđenja zdravstvenog stanja Britanaca, savjetnik bivšeg britanskog premijera Tonya Blaira za pitanja zdravstva i predsjednik organizacije Health England profesor Julian le Grand predložio je da bi tvrtke s više od 500 zaposlenih trebale svakodnevno odvojiti sat vremena za vježbanje i tjelesnu aktivnost zaposlenika.

Također, dodao je i da bi tvrtke zaposlenicima trebale osigurati i voće, a sve to kako bi se poboljšalo zdravstveno stanje britanske radne snage.

Le Grand smatra da bi te novosti trebalo propisati u obvezujućim aktima kako ih zaposlenici i tvrtke ne bi izbjegavali, suprotno prijedlozima tamošnje vlade da zaposlenici dobiju pravo izbora za sudjelovanje u takvim aktivnostima.

Uz to, le Grand je predložio i uvođenje posebnih "dozvola za pušenje", koje bi pušači morali kupovati, što bi, po njegovom mišljenju, trebalo pušače odvratiti od pušenja. (V.K.)

Izvor:
Personneltody

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.