Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Britanci lažu prijateljima o uspjehu

Britanci često vlastita postignuća uspoređuju s uspjesima što su ih postigli njihovi prijatelji te iskrivljuju istinu kako bi u njihovim očima bili uspješniji, pokazuje istraživanje portala thecomparisons.com na uzorku od 1.100 ispitanika.

To istraživanje pokazuje da ih 39% vlastiti uspjeh najradije uspoređuju s onim što su ga postigli njihovi prijatelji, samo 4% ih se uspoređuje sa susjedima, dok njih 2% svoj uspjeh uspoređuje sa slavnima.

Zanimljiv je i podatak da čak 35% ispitanih laže kako bi impresionirali prijatelje, a najviše njih (32%) laže o novčanim primanjima i stupnju obrazovanja.

Za 36% njih pozicija u tvrtki i posjedovanje kuće označavaju visinu uspjeha, dok samo 3% ispitanika uspjeh mjeri dobrim automobilom.

Također, istraživanje je pokazalo da žene lažu dvaput češće od muškaraca kako bi impresionirale svoje šefove i nadređene, a muškarci češće lažu prijateljima. (A.T.)

Izvor:
thecomparisons.com

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.