Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Otpjevao životopis na razgovoru za posao

U želji da privuku pažnju poslodavca neki su se posloprimci poslužili sasvim neuobičajenim metodama.

Naime, na intervjuu za posao željeli se se pokazati drugačijima nadajući se da će ih poslodavac zamijetiti i uvrstiti u najuži krug. No, po svemu sudeći su kod menadžera za ljudske resurse izazvali reakciju koja nije bila očekivana.

Tako je jedan kandidat, u želji da ga pozornije slušaju, odgovarao na pitanja pjevajući, dok je drugi repajući pročitao svoju molbu za posao.

Posebno je bio zanimljiv kandidat koji se toliko oduševio dodatnim beneficijama koje tvrtka nudi da im je napomenuo da je to "tako savršeno jer nakon što se zaposli planira uzeti godinu dana slobodno!"

I nakon što su menadžeri za ljudske resurse mislili da ne može biti gore, jedan ih je kandidat "lijepo zamolio" da ga zaposle jer su ga već tri puta do sad odbili.

A vrhunac svega je bio posloprimac koji je na razgovor za posao došao s mamom koja je umjesto njega odgovarala na pitanja.

Ovo su samo neki primjeri američke tvrtke za regrutiranje Robert Half, a kako mladi ne bi ponovili ovakve intervjue, savjetovali su posloprimce da pokušaju biti pravi profesionalci.

A to znači:

  • Pripremiti kratku prezentaciju
  • Informirati se o tvrtki
  • Pripremiti odgovore o najčešćim pitanjima
  • Pokazati entuzijazam
  • Biti svoj (A.T.)

  • Izvor:
    MSN

    MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.