Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Na rad od kuće Amerikanci utroše manje od 3 sata

Amerikancima se itekako sviđa ideja o radu od kuće, a s obzirom na razvijenost tehnologija i komunikacije poslodavci radnicima počinju sve više nuditi ovu mogućnost.

Osim toga, sve više radnika pokazuje interes za radom od kuće kako bi se istovremeno mogli brinuti za djecu ili starije članove obitelji. Novije istraživanje website-a careerbuilder.com je pokazalo kako gotovo trećina radnika povremeno radi od kuće, ovisno o potrebama.

Međutim, koliko vremena posvete pravom radu i obavljanju poslovnih obaveza? To uglavnom nikako nije punih 8 sati.

Naime, 25% ispitanika priznaje kako im poslovne obaveze oduzimaju manje od sat vremena dnevno kad rade od kuće, dok većina ispitanika (53%) navodi da rade manje od 3 sata na dan.

Samo 14% ispitanika priznalo je da im poslovni zadaci oduzmu svih osam sati dnevno iako rade od kuće.

Pomalo iznenađeni rezultatima, istraživače je zanimalo čemu se zaposlenici najviše posvećuju kada rade od kuće.

Njih 22% priznaje kako se kod kuće najviše vremena brinu oko djece, 17% ih obavlja privatne telefonske pozive i pretražuje Internet za osobne potrebe, 15% ih gleda televiziju ili spava, 11% ih obavlja privatne obaveze, a 9% se bavi kućanskim poslovima.

Iako se često govori da rad od kuće može pridonijeti ravnoteži osobnog života i posla, ovi rezultati sugeriraju kako bi mogao i nanijeti štetu motivaciji te produktivnosti. (V.K.)

Izvor:
MSN

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.