Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Kako jesti na poslovnom ručku

Voda

Lagano pun želudac pomoći će vam da ne navalite odmah na predjelo već da ga lagano grickate.

Zaboravite na kruh

Jedite ga samo u neobičnim kombinacijama. Naime, jedemo više kruha kada je u kombinaciji s nečim poznatim.



Ignorirajte primamljive nazive

Budite svjesni jezika kojim je ispisan meni – riječi poput "nježan, sočan odrezak" smišljene su upravo kako biste naručili više od onoga što ste planirali.

Neka užitak traje

Budite posljednji koji će u ruke uzeti vilicu, izrežite hranu na manje komade, uskladite svoj tempo s najsporijim za stolom. Prestanite jesti čim prva osoba za stolom završi sa svojim jelom.

Isprobajte nova jela

Kada često jedemo istu hranu, naš se mozak i želudac prebace na "automatski način rada", tako da obično pojedemo više nego što želudac treba. (A.T.)

Izvor:
Jutarnji list

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.