Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Britanski poslodavci organiziraju suhe zabave

Kako bi spriječili neugodne incidente zbog pretjeranog ispijanja alkohola neki su britanski poslodavci odlučili uvesti proslavu "suhih" božićnih partyja.

Naime, radi se o trendu organiziranja uredskih zabava bez konzumiranja alkoholnih pića.

Prema riječima HR menadžera u tvrtki Backhouse Jones Solicitors Stevena Meyerhoffa, lanjske godine čak 80% britanskih poslodavaca nije organiziralo božićni party zbog nereda izazvanih pretjeranom konzumacijom alkohola.

Također, gotovo 90% poslodavaca zaprimilo je nakon partyja pritužbe zaposlenika zbog seksualnog napastovanja.

"Iako većina božićnih partyja završava brojnim incidentima, za tim nema potrebe. Dovoljno je organizirati zabavu bez alkoholnih pića ili, primjerice, povesti zaposlenike na team building", savjetuje Meyerhoff.

Onim poslodavcima koji ipak planiraju proslaviti božićni party uz čašicu alkohola savjetovao je nekoliko pravila.

Za početak, predložio je napisati kratku poruku svim zaposlenicima u kojoj se objašnjava da neprikladno ponašanje i nasilje nisu prihvatljivi te da će svi oni koji budu radili nered biti kažnjeni.

Također je istaknuo da je izuzetno važno da zaposlenici shvate da moraju preuzeti odgovornost za svoje ponašanje na uredskim zabavama, bez obzira na kojoj su funkciji. (A.T.)

Izvor:
onrec.com

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.