Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Kako se riješiti glavobolje

Jeste li znali da jaki parfemi, nagle promijene vremena, oblačno vrijeme, pa čak i glad, mogu uzrokovati glavobolju – jednu od najčešćih vrsta boli.

Statistike pokazuju da čak 90% muškaraca i nešto više žena ima glavobolju barem jednom na godinu, a zbog te neugodne boli, nisu produktivni koliko bi to željeli. Pitate se kako se riješiti glavobolje?

Parfem
Snažan miris aktivira živčane stanice koje se nalaze u nosnici i izazivaju glavobolju. Stoga se ljudima osjetljivim na mirise preporuča izbjegavati parfumerije te korištenje jakih sredstava za čišćenje, kao i osvježivače zraka. Ukoliko vaš suradnik na poslu koristi parfem koji vam izaziva glavobolju, izložite mu svoj problem te ga zamolite da ga više ne nanosi na kožu.



Lijekovi
Jeste li znali da i neki lijekovi protiv bolova mogu uzrokovati glavobolju? Naime, često korištenje lijekova na bazi acetilsalicilne kiseline, kao i lijekovi koji sadržavaju kombinacije analgetika i kofeina nisu poželjne.

Vrijeme
Nadalje, istraživanja su pokazala da i nagle promijene vremena, vlaga, grmljavina, ako i oblačno vrijeme kod nekih mogu uzrokovati glavobolju. Stručnjaci tijekom tih dana predlažu onima koji su skloni glavoboljama da prirede ledene obloge.

Glad
Kada ste gladni smanjuje vam se razina šećera u krvi i tada dolazi do glavobolje. Problem se može vrlo jednostavno riješiti. Naime, dovoljno je da pri ruci imate nešto slatko, čokoladu ili bombone. (A.T.)

Izvor:
CNN

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.