Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Na bolovanje zbog prekida veze

Jedna japanska marketinška tvrtka svojim zaposlenicama koje imaju ljubavne probleme ili su prekinule vezu s partnerom, dopušta da uzmu bolovanje čija dužina ovisi o godinama starosti.


Naime, zaposlenice mlađe od 24 godine mogu uzeti jedan slobodan dan godišnje nakon raskida, one u dobi od 25 do 29 godina imaju pravo na dva, a starije od 30 godina na tri dana slobodnog.

Čelnici tvrtke navode da bolovanje zbog "slomljenog srca" omogućava zaposlenicama da se dobro isplaču i izjadaju te na posao vrate osvježene. Osim toga, ova tvrtka svojim radnicama omogućava i uzimanje plaćenog godišnjeg odmora za vrijeme velikih rasprodaja.

Izvršna direktorica Miki Hiradate objašnjava da "nemaju svi potrebu da odu na porodiljni dopust, ali kada se radi o ljubavnim problemima svima je potrebno malo slobodnog vremena".

Hiradate je objasnila da je mlađim ženama jednostavnije pronaći novog partnera, dok je za one starije često i sam prekid puno ozbiljniji. (V.K.)

Izvor:
Japan Times

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.