Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Kina za Olimpijske igre traži aseksualne hostese

U Šangaju će se u nepunih mjesec dana, u tri kruga natjecanja, izabrati 40 djevojaka koje će zajedno sa 340 djevojaka odabranih u drugim kineskim gradovima dijeliti medalje na predstojećim Olimpijskim igrama u Pekingu.

One su u domaćim medijima već sada, ne bez razloga, prozvane "missicama Olimpijade".

Kriteriji su izbora, naime, više nego striktni, a čak ih se 15 odnosi na tjelesni izgled hostesa. One, za početak, moraju biti studentice jednog od 10 izabranih šangajskih sveučilišta rođene nakon tridesetog srpnja 1983. godine, a prije tridesetog lipnja 1990. godine.

Visina onih koje će imati čast volontirati na OI treba biti u rasponu od 168 do 178 centimetara, što je donekle čudno s obzirom na prosječnu visinu Kineza. Tijelo, navodi se, mora biti skladnih proporcija. Pod skladnim, pojašnjavaju mediji, misli se, među ostalim, i na glatka bedra te simetrična ramena.

Mišići na tijelu, nadalje, trebaju biti napeti i elastični. Tjelesna težina je također bitna stavka pa djevojke ne smiju biti debele, a ni ugodno popunjene, odnosno želi se izbjeći svaka povezanost hostesa sa seksualnošću.

Koža lica mora biti roza i sjajna, bez ikakvih nepravilnosti. Pojavila su se čak i pravila skladnog lica koja se odnose na razmak čela i nosa, nosa i brade, razmaka između očiju. Sve, izgleda, treba biti savršeno, ali i aseksualno kako ne bilo nepoćudnih primjedbi.

Ljepotice, koje ćemo na ljeto imati priliku vidjeti na malim ekranima, uz natprosječnu ljepotu treba krasiti i poznavanje engleskog jezika, disciplina, izražena osobnost, politička osviještenost te sklonost timskom radu. (A.T.)

Izvor:
Jutarnji list

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.