Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Britanija uvela nagradu za zviždače od 100.000 funti

Ured britanske vlade za regulaciju poslova (OFT) ponudio je nagradu od 100.000 funti za informacije vezane uz ilegalne kartele, što je najnovija metoda pokušaja suzbijanja udruživanja kompanija radi fiksiranja cijena u toj zemlji.

Ovo je prvi put da su se britanski organi odlučili na uvođenje financijskih poticaja u suzbijanju nezakonitog poslovanja, a nešto slično već otprije provodi Južna Koreja.

OFT je u priopćenju istaknuo kako će nagrada od 100.000 funti biti dodijeljena pojedincima s točnim, provjereni podacima te dokazima koji će biti korisni suzbijanju kartelskog udruživanja.

Svako britansko poduzeće za koje se ustanovi da sudjeluje u udruživanju kojeg je posljedica utvrđivanje cijena može biti kažnjeno iznosom od 10% ukupnih godišnjih prihoda.

"Karteli su iznimno štetni i za poslovanje i za potrošače, a dogovaraju se tajno te ih je često teško otkriti", izjavio je direktor OFT-a, Simon Williams, pojašnjavajući uvođenje financijskih poticaja. (A.T.)

Izvor:
Poslovni dnevnik

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.