Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Muškarci koji peglaju i kuhaju sretniji u braku

Muškarci koji žele održati uspješan brak i imati bogatiji seksualan život, moraju udvostručiti vrijeme koje provode pomažući u kućanskim poslovima, pokazalo je novo američko istraživanje.

Također, istraživanje je pokazalo da Amerikanci nisu sasvim ravnopravni sa svojim ženama kada se gleda koliko doprinose u kućanskim poslovima, no nisu niti toliko lijeni kao nekada.

Naime, američko istraživanje je otkrilo da su muškarci u proteklih 40 godina udvostručili vrijeme koje provode pomažući svojim ženama u kućanskim poslovima poput peglanja, iznošenja smeća, brisanja prašine, kuhanja i odgoja djece, a zauzvrat su bili sretniji u braku.

"Sve više supružnika dijeli kućanske poslove sa svojim ženama", kaže Mary Melchoir iz National Organization for Women.

Joshua Coleman, psiholog, objašnjava da je većina žena pod stresom ako je kuća u neredu, a njezin suprug sjedi u fotelji i ništa ne poduzima po tom pitanju.

Sociolozi i suradnici istraživanja Scott Coltrane i Oriel Sullivan u istraživanju su naveli kako su žene posebno ljute kada ih nakon napornog radnog dana dočekaju kućanski poslovi, a njihovi supruzi nisu bili u stanju niti baciti smeće.

Ako se usporede podaci sa sličnim istraživanjem iz 1960., tada se dolazi do podatka da je tada tek 15% muškaraca pomagalo svojim ženama, dok ih danas pomaže više od 30 posto.

Također, u razdoblju između 1965. i 2003. utrostručilo se vrijeme koje muškarci provode u čuvanju i odgoju djece. (A.T.)

Izvor:
news.yahoo.com

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.